5 redenen om voor Tremelo te kiezen

Ontwikkelaars van de ultieme woonbeleving.

YOBO bvba
Thonissenlaan 19, B-3500 Hasselt

In Tremelo valt heel wat te beleven! Shoppen in leuke boetiekjes of mooie groene plekjes ontdekken. Fietsen in het spoor van legendarische veldrijders of wandelen langs de sporen van Pater Damiaan. Sporten, spelen, onthaasten,…Tremelo heeft het allemaal! Wij zetten voor jou de 5 meest in het oog springende troeven van deze groene gemeente op een rijtje:

1.

De uitzonderlijke ligging

tovert Tremelo om tot de perfecte uitvalsbasis om andere steden snel te bereiken en verkennen. Zo ligt Aarschot op slechts 10 km, Mechelen op 20 km en is de oprit van de E313 vlakbij om ook Leuven en Brussel eenvoudig en snel te bereiken. Geen zin om met de auto te rijden? Het openbaar vervoer voorziet gunstige verbindingen met een bushalte vlak voor je deur. De wereld ligt aan jouw voeten vanuit Tremelo.

2.

Natuurliefhebbers halen hun hart op!

De nabijgelegen natuurgebieden toveren de bloeiende gemeente om tot de plek bij uitstek voor talrijke tochten langs wuivende heidestruiken. De uitgestrekte groene weiden, omhelst door feeërieke bosjes, bieden een uitgelezen kans om van de natuurpracht te genieten. Trek door het Laakdal met een natuurgids, ontdek natuurgebied Zegbroek met zijn prachtige vlonderpaadjes, waai lekker uit in de Kalvenne met haar knotwilgen of verwonder je over de pracht van het dennebos en de heidefauna en -flora. In Tremelo is de natuur nooit veraf.

3.

Alle faciliteiten bij de hand

De compactheid van de gemeente garandeert een gevoel van huiselijkheid en gezelligheid, terwijl het faciliteitenaanbod groot uitgebouwd is. Supermarkten, onderwijsinstellingen, een zwembad, een shoppingstraat, horeca,…jouw agenda geraakt in Tremelo vlot gevuld! Breng zeker ook een bezoek aan het museum van de eerste ereburger van Tremelo: Pater Damiaan en leg het parcours af dat hij, voor zijn vertrek naar Molokai, te voet aflegde naar Scherpenheuvel.

4.

Sport troef

De gemeente vormt het perfecte decor voor sportievelingen: een van de meest beroemde inwoners is dan ook veldrijder Sven Nys. Er werd een belevingscentrum opgericht ter ere van zijn verdiensten, waarrond het heerlijk fietsen en wandelen is op de aangelegde parcours. Ook zijn er plannen om een nieuw belevingspark aan te leggen met een multifunctionele sporthal met ruimte voor allerlei sporten, een danszaal, een café en kantoren. Voor wie in dat brede aanbod nog steeds zijn zin niet vindt is er de Royal Keerbergen Golf Club, op fietsafstand van Tremelo, waar je terecht kan voor een swing én voor een lekkere maaltijd langs het water.

5.

Betaalbaarheid

Kleinschaligheid blijft ook de komende jaren de rode draad in het beleid van Tremelo. Het aantal nieuwbouwprojecten is erg beperkt ten opzichte van andere steden en gemeenten, wat het groene karakter vrijwaart. hoewel de prijzen voor appartementen afgelopen jaren gestegen zijn (in 2017 bedroeg de mediaan verkoopprijs 248.370 euro, in 2022 was dit al 358.110 euro) blijft Tremelo een relatief betaalbare gemeente, zeker in vergelijking met de nabijgelegen gemeenten Keerbergen en Bonheiden (die respectievelijk 36% en 32% duurder zijn).

Kortom: natuur, cultuur, ontspanning en sport, Tremelo vormt de ideale omgeving voor levensgenieters. Compact, groen en gezellig! Bezocht je de gemeente nog niet? Plan dan zeker een dagtripje en ervaar zelf het groene karakter van de gemeente. Op zoek naar een woonst? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van Perid’O, het gloednieuwe woonproject op een steenworp van het centrum.