Voordelig BEN-wonen bij Max Wezemaal

Ontwikkelaars van de ultieme woonbeleving.

YOBO bvba
Thonissenlaan 19, B-3500 Hasselt

De energienormen voor nieuwe woningen worden elk jaar strenger en beter. Als antwoord hierop zorgen wij bij YOBO Real Estate dat ons nieuwste Project Max Wezemaal al klaar is voor de toekomst, het klimaat en… uw portemonnee.  

Een BEN-appartement, wat is dat precies?

Een BEN-appartement is een woning, parkappartement of penthouse die weinig tot bijna geen energie verbruikt om te verwarmen, koelen, ventileren én warm water te produceren. De beperkte energie die nodig is om deze nutsvoorzieningen te garanderen, wordt uit groene energiebronnen gehaald zoals de 83 hoogwaardige zonnepanelen bij Max Wezemaal.

Zo’n BEN-woning of BEN-appartement moet een E-peil hebben van E30 of lager en voldoen aan EPB-eisen (‘Energieprestatie en Binnenklimaat’) voor thermische isolatie en netto-energiebehoefte voor verwarming, voor risico op oververhitting, voor ventilatie en voor een minimumaandeel hernieuwbare energie.

Uiteindelijk komt het erop neer dat een BEN-woning in 2021 twee keer zo energiezuinig is als een woning gebouwd in 2010.

Voordelig BEN-wonen bij Max Wezemaal?

De belangrijkste voordelen zijn niet ver te zoeken:
  • Je comfort gaat er op vooruit door minder energieverlies en meer constante temperaturen, minder tocht, geen last van oververhitting en een betere luchtcirculatie.
  • Een lager bedrag op je energiefactuur
  • Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Je bent niet afhankelijk van de onvoorspelbare toekomst van fossiele brandstoffen, waardoor je gevrijwaard blijft van noodzakelijke drastische ingrepen aan je woning of appartement.
  • Je werkt mee om klimaatverandering tegen te gaan
  • Omdat Max Wezemaal klaar is voor de normen van later, zal ze ook haar economische waarde behouden.
  • Gedurende 5 jaar 50% korting op de Roerende Voorheffing bij de aankoop van een
    BEN-appartement, BEN-Parkappartement of BEN-Penthouse bij Project Max Wezemaal.
  • Sommige banken bieden bovendien voordelige BEN-leningen aan (opgelet, geld lenen kost ook geld).

De architectuur van Max Wezemaal werd zo uitgetekend en uitgerekend zodat het project volledig kan voldoen aan het verstrengde BEN-principe. Goed om te weten is dat de zelfs de vormgeving van het gebouw is geoptimaliseerd voor een duurzaam rendement. We werken énkel met hoogrendements-glas en voorzien energiezuinige gaswandketels met performant isolatiemateriaal.

 

 

BEN je al geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Neem dan hier contact op