De 5 grootste voordelen van wonen in Wilsele!

Ontwikkelaars van de ultieme woonbeleving.

YOBO bvba
Thonissenlaan 19, B-3500 Hasselt

Het charmante dorpje Wilsele ligt aan de rand van Leuven in Vlaams-Brabant. Het biedt het beste van  twee werelden: een rustige en groene woonomgeving met gemakkelijke toegang tot alle voorzieningen die je nodig hebt.

De belangrijkste 5 redenen om een woonst te kopen in Wilsele lees je hier:

1.

Groene omgeving:

Wilsele is omgeven door prachtige natuur en groene ruimtes, waardoor het de perfecte plek is voor natuurliefhebbers en mensen die graag buiten zijn. Er zijn verschillende parken en wandelroutes in de buurt, zoals het natuurgebied ‘De Doode Bemde’, waar je na een drukke werkdag tot rust komt en geniet van een mooie wandeling of fietstocht. Op 10 minuutjes met de wagen sta je in het mooie provinciedomein van Kessel-Lo, waar zowel jong als oud hun hart ophalen aan de weidse landschappen en activiteiten. Breng ook zeker een bezoek aan de Vijvers van Bellefroid, op een kwartiertje fietsen gelegen. In dit voormalige jachtterrein van 21 hectare groot vind je imposante vijvers en kan je verschillende diersoorten spotten. Groene ruimte genoeg in de buurt dus om tot rust te komen na een drukke werkdag.

2.

Centrale locatie

Wilsele ligt aan de rand van Leuven en biedt gemakkelijke toegang tot de stad. Gelegen aan de centrale verbindingsas tussen Aarschot en Leuven geniet Wilsele van een sterk uitgebouwd openbaar vervoer, met een groot aanbod van buslijnen die de gemeente rechtstreeks verbinden met de Leuvense binnenstad. Ook wie de fiets neemt trapt op een luttele 16 minuten naar de Leuvense Vaartkom, waar tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden je opwachten. De nabijheid van de E314, met een eigen op-en afrit, zorgt ervoor dat ook automobilisten vlot de weg naar deze gemeente vinden. Kortom: de wereld ligt aan jouw voeten in Wilsele!

3.

Winkels en voorzieningen

Ook Wilsele zelf heeft alle basisvoorzieningen die je nodig hebt op dagdagelijkse basis zoals supermarkten, bakkerijen, slagers, apotheken en meer. Bovendien zijn er enkele leuke lokale boetieks en speciaalzaken om te ontdekken en een grote Sportoase waar de sportievelingen baantjes kunnen trekken in het zwembad. Er komt binnenkort zelfs een nieuw sport- en vrijetijdspark! Ook de Leuvense binnenstad telt heel wat winkels en sportgelegenheden, wat zich vertaalt in een hoge tevredenheid van de inwoners van Leuven over het winkelaanbod (84%) en sportaanbod (87%). Wedden dat ook jij hier jouw gading vindt?

4.

Sociale activiteiten

Wilsele lééft als een bruisende gemeenschap met veel activiteiten en evenementen het hele jaar door. Van biljartverenigingen, over toneelclubs, dansverenigingen, een vestiging van OKRA, tot volkstuintjes en de Gezinsbond: de inwoners van Wilsele komen graag samen. Doe jouw inkopen op de maandelijkse ‘Wilsele Mèt’ en ontmoet de buren op het buurtfeest ‘Wilsele bruist’. Deze leuke activiteiten, aangevuld met tal van culturele evenementen en lokale festivals, zorgen voor de nodige afwisseling en ontspanning. Jouw culturele agenda geraakt hier vlot gevuld!

5.

Gemeente in opmars

Wonen in Wilsele is relatief betaalbaar, zeker in vergelijking met woningen in Leuven die gemiddeld maar liefst 16% duurder zijn. Toch is er een zeer duidelijke prijsstijging zichtbaar in de laatste jaren. Zo werd een appartement in Wilsele tussen 2019 en 2022 maar liefst 29% duurder, wat resulteert in een gemiddelde verkoopprijs voor appartementen van 340.450 euro. De stijging in deelgemeente Leuven zelf was met 23% in diezelfde periode iets minder hoog. Het is duidelijk: Wonen in Wilsele, en bij uitbreiding in Leuven, is gegeerd: maar liefst 93% van de inwoners zegt tevreden te zijn over hun gemeente!

Kortom, Wilsele is een fantastische plek om te wonen voor mensen die op zoek zijn naar een groene en rustige omgeving met gemakkelijke toegang tot alle voorzieningen die je nodig hebt. Of je nu een gezin met kinderen hebt, een jong stel  bent of een gepensioneerd echtpaar, Wilsele heeft voor elk wat wils. Overweeg Wilsele bij het zoeken naar uw nieuwe thuis en ontdek zelf de vele voordelen die deze charmante gemeenschap te bieden heeft!