YOBO drukt nu ook haar stempel op de hoofdstad!

Ontwikkelaars van de ultieme woonbeleving.

YOBO bvba
Thonissenlaan 19, B-3500 Hasselt

Dit jaar alleen al verwierf YOBO vier nieuwe projecten in Brussel, die samen 42 woningen omvatten.

Dankzij de recente acquisities heeft YOBO inmiddels een 100-tal appartementen in uitvoering of in de pijplijn, waarvan de meeste in de regio Brussel-Leuven:

  • Van Eyck aan de Vleurgatsesteenweg 218 in het centrum van Brussel: de ontwikkeling met 12 appartementen en een handelspand op de begane grond werd aangekocht van Galika en is reeds vergund.
  • Het vergunde project August aan de Tervuursesteenweg 1 in Oudergem werd eveneens overgenomen van Galika en omvat 8 appartementen en een handelsruimte op de begane grond.
  • Jardins d’Ixelles bevindt zich aan de Boondaalsesteenweg in Elsene, vlak bij de vijvers van Elsene. Hier komen 2 appartementen en 2 eengezinswoningen met binnentuin. Het vergunde project werd overgenomen van een privébelegger.
  •  Tot slot zit er nog een project met 18 appartementen in de vergunningsfase, gelegen in de regio van het station van Etterbeek.

Er staan ook nog nieuwbouwprojecten op stapel in Leuven (21 appartementen), Halen (5 appartementen) en een derde in Scherpenheuvel-Zichem (30-tal units) dat nog in de vergunningsfase zit.

Jardins d'Ixelles

Gediversifieerde bouwgroep

Het in 2017 opgerichte YOBO Real Estate maakt deel uit van een bouw- en vastgoedholding
House of Construction waar ook het bouwbedrijf Building&Partners (Klasse 7 algemene aanneming) deel van uitmaakt. Verder is de groep ook actief in ‘self storage’ onder de naam Storebox Opslag, dat momenteel twee vestigingen (in Limburg en Kempen) heeft, en een derde in aantocht in de Brusselse rand. De overige bedrijven binnen de groep zijn bouwgerelateerd en staan vooral in het teken van het optimaliseren van Het hele bouwproces. In het buitenland opereert het bedrijf met Baltiko, gevestigd in Poznan, de Poolse tegenhanger van YOBO met dezelfde focus.

House of Construction staat onder leiding van Jonathan Schraepen en diens echtgenote Nina Claes,
waarbij Claes optreedt als CEO voor het bouwbedrijf en Schraepen als CEO voor de ontwikkelingsactiviteiten in België en Polen. YOBO Real Estate mikt op de ontwikkeling van meergezinswoningen in kleinere projecten met 5 tot 30 appartementen per project. De specifieke focus ligt op locatie en kwaliteit. Dat laatste heeft YOBO zelf in de hand, gezien het de eigen projecten ook zelf bouwt.(13/06)

©Expertise BV I SQUARE INFO I 369 I 22.06.2023 I P. 8