Eerste woning wordt goedkoper, tweede duurder.

Ontwikkelaars van de ultieme woonbeleving.

YOBO bvba
Thonissenlaan 19, B-3500 Hasselt

Tijdens de eerste helft van 2021 zijn huizen in Vlaanderen ruim 5 procent duurder geworden tegenover de gemiddelde prijs van vorig jaar, appartementen 4,6 procent duurder. Het wordt stilaan onmogelijk voor jonge mensen om zonder hulp nog een eigendom te verwerven. Daar wordt nu iets aan gedaan.

Wie in Vlaanderen een appartement of huis aankoopt om zelf in te wonen, zal nog maar 3 in plaats van 6 procent registratierechten op die aankoop betalen.

Voor een eigen, enige woonst van bv. 250.000 euro betaal je in Vlaanderen op dit moment 6 procent aan registratierechten, in dit geval 15.000 euro. Dat bedrag zou verminderen naar 7.500 euro.

Op zoek naar een eerste woonst? Neem dan een kijkje op The Vine Leuven of Max Wezemaal.

De registratierechten voor de tweede woning zouden dan weer stijgen van 10 naar 12 procent. Wie geïnteresseerd is in een tweede woning – als tweede verblijf of om te verhuren – dreigt de komende jaren tegen een hogere fiscale factuur aan te kijken.

Voor investeerders is nu het moment, wachten kan duurder uitkomen. Bekijk de investeringstroeven van The Vine in hartje Leuven of rustig en centraal gelegen Max Wezemaal.